Preventieve vervanging

Preventieve vervanging van aandrijfcomponenten

Uit periodieke inspecties of gepland onderhoudsadvies worden aandrijfcomponenten preventief vervangen. De uitdaging hierbij is dat componenten niet te vroeg maar zeker niet te laat vervangen worden. Als producten te vroeg vervangen worden is de economische levensduur te kort wat kostenverhogend werkt. Als componenten te laat vervangen bestaat het risico op ongewenste en ongeplande productiestilstand. De gevolgschade hiervan is veelal vele malen hoger dan de kosten van tijdige vervanging van het bedrijf kritische aandrijfcomponent.

Juiste timing

STOLK Services heeft veel ervaring met de juiste timing van preventieve vervangingswerkzaamheden. Periodieke inspecties, monitoring en diagnostiek dragen bij aan dit inzicht zodat de timing meer is dan ‘natte vinger werk’ of een te rigide en kostbaar vervangingsschema van componenten.

Uit voorraad

NNaast de dienstverlening op het gebied van preventieve vervanging beschikt STOLK Services over grote voorraden gangbare aandrijfcomponenten. Bovendien kent STOLK de aandrijfmarkt goed en werkt met de meeste leveranciers nauw samen. Graag maken wij een vrijblijvende offerte waarbij verzekerd bent van de aanschaf van de juiste producten met de goede specificaties tegen een scherpe prijs.