Overhaul

Overhaul

Bij ‘overhauls’, in het Nederlands ‘groot gepland onderhoud’, komt veel kennis en ervaring kijken. Er moeten talloze zaken vooraf gepland en voorbereid zijn om te kunnen waarborgen dat de overhaul volgens planning uitgevoerd wordt. Het voldoen aan de door u gestelde 'eisen' is hierbij cruciaal.

On-site en off-site

Bij overhauls wordt vaak op twee plaatsen tegelijk gewerkt. On-site worden alle aandrijfcomponenten geïnspecteerd en zo nodig preventief vervangen of gereviseerd. Ook worden aandrijfcomponenten gemodificeerd om aan nieuwe eisen te voldoen of wordt deze volgens levensduurplanning preventief vervangen. De inspectie en montage vinden on-site plaats. De reparatie en revisie wordt in onze goed uitgeruste werkplaats in Hoogerheide, Weert of Voorhout off-site uitgevoerd.

Veel tegelijk

De beschikbare tijd voor een overhaul is zo kort mogelijk, de werkruimte is vaak beperkt, en bovendien moeten meerdere vakgroepen met elkaar samenwerken. Naast aandrijftechnische services wordt vaak door specialisten op het gebied van procestechnologie tegelijk aan het project gewerkt. STOLK Services heeft samenwerkingsverbanden met onder meer Sellon Technology , TROOST Mechanical Services en Numac. Door de samenwerking zijn de medewerkers goed op elkaar ingespeeld en worden de vakkwaliteiten van ieder bedrijf optimaal benut.